ubbink

ubbink

Vluggeren levert snel kampioen op: Eric.


In deze maand van droogte en zon blijft het kampioenen regenen. Na Patrick – kampioen van de interne competitie en Robbie, rapidkampioen, kunnen we nu Eric feliciteren als kampioen vluggeren.

Gefeliciteerd dus, Eric.

Omdat door ziekte, vakantie en de zon niet iedereen aanwezig was, was het deelnemersveld beperkt. Zeven onbezonnenen gingen met elkaar de strijd aan: Eric, Frank vdR, Jan, Patrick, Paul, René en Robbie.

Om toch nog aan een bevredigend aantal partijtjes te komen, speelden we elke ronde met Wit en met Zwart tegen elkaar. En al waren we met weinig, de strijd was er niet minder om. Diverse partijen werden pas in de laatste secondes beslist, wie zich winnaar waande zag zichzelf toch nog door de klok gaan of overzag een tussenschaakje of een vorkje, ja, er werd veel gehakt en spaanders vlogen in de rondte en wie uiteindelijk won was niet altijd de sterkste maar vaak de gelukkigste. Al met al waren er velen die verloren, maar toch ook veel die wonnen. Toen de kruitdampen waren opgetrokken en de balans kon worden opgemaakt, bleek Eric net iets meer gewonnen te hebben dan Robbie, die tweede werd op een punt achterstand. Hun onderlinge partijtjes leverden als uitslag een gelijkspel op (1 – 1). Het verschil werd bepaald door de uitslag van hun partijtjes tegen Patrick. Robbie speelde ook hier gelijk, Eric won ze alletwee.

Eric dus kampioen met 10 uit 12, Robbie tweede met 9 punten. René derde met 7 punten, Patrick vierde met 6 punten, Paul en Jan vijfde en zesde met 4 punten en op de 7de plaats eindigde Frank, die zowel tegen Paul als tegen Jan een punt wist te scoren, met twee punten.